Sakarya’nın Hendek ile Kocaali ilçeleri arasında yer alan 900 rakımlı Çam Dağı’nda tescilli kestane balı üretimi için çalışmalara başlayan arıcılar, zararlı gal arısına karşı yapılan çalışmalar dolayısıyla sezonun verimli geçmesini umuyor.
Akyazı, Ferizli, Kaynarca ve Hendek ilçeleri ile çevre illerden gelen arıcılar, coğrafi tescilli Çam Dağı Kestane Balı üretimi için sezonu açtı. Yaklaşık 100 arıcı, kahverengi, sarı ve beyaz renkli kovanlarıyla dağlık alana yerleşti.
Sabahın ilk saatlerinden itibaren dağın doğal bitki örtüsünde açan kestane çiçeklerine konarak nektar toplayan arılarla ilgilenen ve kovanların bakımını yapan arıcılar, ilk üretimi yapmak için mesailerini sürdürüyor.
Doğal florası, yüksek rakımı ve az bulunan kestane türleriyle dikkati çeken bölgede üretilen, güçlü aroması, koyu rengi ve yüksek antioksidan değeriyle bilinen bal, sahip olduğu coğrafi işaret belgesi sayesinde Türkiye genelinden de talep görüyor.